Shoutcast streaming

Best aanbevolen Shoutcast dienst

Webradio, een groeiende markt en toenemende vraag naar constante kwaliteit. Digiplay.nl is een betrouwbare en stabiele SHOUTcast stream hoster tegen een scherpe prijs met goede, snelle service en kan daarmee voldoen aan de wensen van zowel de beginnende radiomaker als de professionele radiomaker.

Shoutcast V2 stream hosting

In tegenstelling tot vele andere Shoutcast hosters, bevinden onze servers zich gewoon in Nederland, in een gerenommeerd datacenter nabij Amsterdam. Onze servers zijn o.a. aangesloten op het AMS-IX netwerk voor een betrouwbare en snelle verbinding zodat je stream een maximale uptime kent zonder uitval en zijn wereldwijd bereikbaar. Op dit moment hosten wij Shoutcast streams voor lokale omroepen, diverse bedrijven en internet radio stations van allerlei formaten.

Gratis web app

Voor al onze Shoutcast V2 klanten hebben we een web app klaarstaan.

Deze web app werkt op vrijwel alle besturingssystemen en browsers. Voor de ontwikkeling van een dergelijke web app, wordt al snel enkele honderden euro's in rekening gebracht, maar wij geven hem gratis weg! Je mag de web app blijven gebruiken zolang de stream welke hij afspeelt bij ons vandaan komt. De web app kan je hier aanvragen.

Gratis SSL streaming

We leveren bij elke stream gratis SSL / HTTPS support. Bekijk hier onze SSL SHOUTCAST V2 DEMO HTML PLAYER en zie hoe het in zijn werk gaat.

Sponsoring

Wij steunen graag goede doelen. Organiseer je een evenement met een goed doel en heb je daarvoor een Shoutcast stream nodig? Neem dan contact met ons op, afhankelijk van de situatie kunnen we je op korte termijn een tijdelijke stream aanbieden met dezelfde betrouwbaarheid en degelijkheid als al onze andere streams. Voor dergelijke doelen hebben we altijd 2 Shoutcast servers stand-by staan.

Simpel en doeltreffend

Wij houden het graag simpel en doeltreffend. Dus elk SHOUTcast pakket is in onze webshop eenvoudig te personaliseren door b.v. het aantal slots in te stellen. Wij rekenen geen setup kosten.

STL

Doe je ook uitzendingen vanaf lokatie? Vraag ons naar de mogelijkheden om je audio signaal te transporteren van lokatie naar je studio. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een extra private SHOUTcast stream naast je bestaande stream in te stellen waarmee je dit kunt doen. 

Uitgebreide statistieken

Al onze streams worden uitgeleverd met uitgebreide statistieken, waar gegevens van de afgelopen 3 maanden opvraagbaar zijn.
Stream statistics
 

Met deze statistieken krijg je een goed inzicht op verschillende manieren:
•Het aantal luisteraars per uur, horizontaal in een week.
•Het aantal luisteraars per uur, per dag.
•Het aantal unieke IP adressen.
•Het piek luisteraars aantal.

Onze statistieken pagina's houden rekening met het feit dat een luisteraar op een server niet altijd een echte luisteraar is. Het kan net zo goed een zogenaamde "bot" zijn. Daarom gebruiken we bij het genereren van onze statistieken een geavanceerd filter wat echte luisteraars van bots kan onderscheiden. Om de statistieken nog betrouwbaarder te maken, kunt u een minimale luistertijd invoeren. Alleen luisteraars die langer dan deze tijd zijn verbonden, worden meegeteld in de statistieken. We kunnen ons bijvoorbeeld voorstellen dat je niet geïnteresseerd bent in de statistieken van luisteraars die maar 10 seconden naar uw station hebben geluisterd.

Wil je weten hoe je begint met streamen?

Lees onze tips over hoe je begint met streamen hier.

Heb je andere wensen?

Zoek je iets wat je hier niet ziet staan? Stuur ons een bericht en stel ons je vraag. Wie weet kunnen we je van dienst zijn.

Verbeter je stream kwaliteit

Verbeter je stream kwaliteit door je gain structuur goed op te zetten.
Het goed in kaart brengen, en goed instellen, van je uitstuur nivo's van verschillende apparaten is daarbij een onmisbare stap.
Met deze 3 test tones kan je controleren of je gain structuur in orde is.
1kHz 0 dBFS 44100Hz 16bit mono
1kHz -6 dBFS 44100Hz 16bit mono
1kHz -12 dBFS 44100Hz 16bit mono
Klik rechtermuis en kies "Opslaan als... / Save as..." om de bestanden op te slaan. Als je een CD-speler wilt testen, dan kan je deze bestanden op een Audio-CD branden. 

Info

Wij rekenen geen setup kosten!
Voor alle geleverde producten geldt dat je zelf verantwoordelijk bent voor de inhoud daarvan en zorg moet dragen voor de afdracht van rechten zoals het auteursrecht. Kijk daarvoor op de websites van Buma/Stemra en Sena.